Berbuka Wif Acu at Rahang Seremban

Singgah terjah Restoran Wadi Ar Raudhah, Rahang, Seremban Konsep Buffet dan Masakan Kampung
Sabtu lepas, kami sefamily balik Seremban untuk menjengok rumah pusaka Arwah Mak Tok di Sikamat. Lama sudah x kesana, rindu kenangan bersama Mak Tok dan Tok Ayah. Disitulah kami sekelurga menyambut puasa dan raya bersama-sama sepupu2 tercayang. Now, semua tinggal kenangan since mereka sudah tiada, rindu rasanya ingin kembali ke zaman kanak2, mereka berdua menyambut kami dengan pelita dan makanan yang enak2 di hari raya dan paling best beraya beramai2 bersama2 sepupu tercayang. Kebetulan Mak Tok dan ToK ayah mmg terkenal di Taman itu, sebut jer Cucu Mahmood comfirm satu taman kenal dan sambut kami dengan ramahnya. Yerhh...semua itu kenangan, semakin dewasa maka mereka semakin tua dan akhirnya tinggalkan kami yang sentiasa rindu gelak tawa, suka duka dan paling x boleh lupa Kueh Keria , Tempeyek dan Kueh Mawar yang dibuat dari air tangan arwah untuk anak2nya.Comfirm, bila balik je kampung sudah tersusun rapi tin tin biskut lama yang disi kueh tradisional buatannya yang khasss untuk 3 orang anak perempuan mak tok iaitu Mama, Mak dan Mak Alang, dan 2 lagi anaknyer si acu x kahwin lagi dan Abg Jeff masih belajar. Itu dulu, kenangan lalu, kini semua sudah berlalu, cucu atok dah ramai kahwin, dan kami semakin jauh kerana tanggungjawap memasing...dan kalau dulu bila time cuti sekolah sepupu akan calling each other untuk bertanya apa plan cuti sekolah kami .
Kalau nak citer kenangan lalu mmg x abis, x sudah gak air mata ni mengalir ... past is past so kita yang masih idup gunalah sebaikmungkin masa dengan pelbagai kengan yang x mungkin kita sesal pada hari tua nanti..
Berbalik citer Wadi Ar Raudha, makanan dia mmg terbaik dari ladang...acu recomended restoran ini, yang paling suka Pak Anif sebab dapat makan Kambing BBQ yang mmg meletop dan paling penting juicy....pak anif akui kesedapan daging kambing perapnya, tah berapa kali dia tambah pun x tahu, so bila nak solat memasing panas bontot. Present food dia menarik dan terbuka, dan memacam pilihan lauk pauk dan rasanya kalah hotel punya main course food , di Wadi comfirm ada 50jenis main food 6 jenis kerabu, 20 jenis kueh, 4 jenis bubur, 1 bubur lambuk dan 1 mushroom soup...tang m/room soup mmg trbaikkkkk 2 kali aku tambah. Ini termasuklah stall kuew teow goreng , stall mee goreng, stall ice kacang dan stall BBQ yang tu termasuk kambing dan ikan. Percaya atau tidak percaya Restoran Wadi Ar-Raudhah tidak menghidangkan langsung lauk pauk yang berasaskan AYAM...ermm pelikkan..mmg pelik..aku pun xfaham atau mmg hari itu x ada ayam kut, atau harga ayam naik...motif? mmg x ada motif.. Apa pun i x kisah x ada ayam, aku pun kurang makan ayam termasuklah sefamily aku but kesian pada budak2 lahh...biasa la masakan nogori semua diketogorikan pedas...tp di restoran ni comfirm moderate style...anak2 boleh pilih lauk pauk yang x pedas sebab dia macam mix sikit dengan masakan cina style...Apa pun MURAH MURAH MURAH
Adult RM25.00
Child RM 12.90 ( NO ++++ )
X banyak amik gambo food...sebab leka makan...

Ami and Aliff

Cucu milah and sadiah

Oleh kerana dalam dah penuh ..so kami tercampak kat luar..x kisahlahh kan...yang penting makannn

Ni adik bongsu ku " cAK " aCU n Cucu
Nama pun blog aku...comfirm ada gambo ku...dan Yang Berbahagia Datuk Mohd Anif Adik dan kakak... p/s: teringat makan teringat papa...kenapa yerk

Comments

Popular posts from this blog

Cara betul pemakaian Desi Damayanti cv Tabita

Desi Damayanti Skincare Merosakkan katanya

Bonia oh Bonia